Saffranskaka

När det nalkas jul är det helt omöjligt att inte bli sugen på en god saffranskaka. Hur löser man då en nyttig sådan? Jag freestylade helt enkelt och det här blev riktigt, riktigt gott. Perfekt till adventsmyset.

Ingredienser:
4 st Ägg
2 dl Steviaströ
2 dl Vaniljkasein
0,5 g Saffran
2 msk Kokosolja
2 dl Vatten
2 dl Kokosmjöl
2,5 tsk Bakpulver
Kokosflingor

Gör så här:
Blanda äggen med steviat och kaseinet. Värm sedan upp vattnet och kokosoljan i en kastrull tills det blir fingervarmt. Blanda i ditt saffran och låt det sjuda någon minut. Blanda sedan ner i smeten under omrörning. Blanda kokosmjöl och bakpulver i en skål bredvid. Vänd sedan ner detta i din smet. Nu liknar det mer än deg än en smet.

Smörj nu in din kakform med kokosfett och täck sedan med kokosflingor. Fördela ner din deg i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

Foto 2016-11-04 22 17 05 Foto 2016-11-04 23 05 22 Saffranskaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *