Lussebullar

Saffran hit och saffran dit. Men det är ju nedräkning på året och som sig bör skall det lussas med tillsnurrade bullar. Jag försökte mig på ett nyttigare försök av dessa mästerverk. Jag dissade dock russinen som många av er säkert gillar.

Ingredienser:

4 st ägg
4 msk flytande honung
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
50 g kokosolja
1 g saffran
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
1 st ägg till pensling

 

Gör så här:

Börja med att vispa ägg och honung med elvisp tills det blir fluffigt. Mortla saffran för att få ut smakerna lite bättre. Smält kokosoljan och häll i morteln för att frigöra ditt saffran. Tillsätt detta till äggsmeten. Tillsätt nu också kokosmjölken och vispa ihop ytterligare. Vänd nu ner kokosmjöl, bakpulver och fiberhusk. Låt degen vila 5-10 minuter. Forma nu bullar efter egen fantasi och kreativitet. Pensla dessa med ett uppvispat ägg och grädda sedan i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.

Foto 2016-11-26 18 35 07 Lussebullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *