Clean-Kebab

Kebab har alltid varit min favorit av de onyttiga snabbmåltiderna. Att kunna göra en Clean variant av detta är alltså en dröm för mig när det vankas fredagsmys eller liknande hemma i soffan. Receptet nedan avser två portioner och kan såklart varieras efter behag.

Ingredienser:
400g Lövbiff
400g Potatis
50g Naturell yoghurt 0,5% fett
100g Lättkvarg
Isbergssallad
Rödlök
Gurka
Majs
Tomat
Jalapenos
Fetaost
Salt, peppar, vitlökspulver

Hur du gör:
Klipp eller skär lövbiffen till strimlor och stek i kokosolja eller olivolja. Krydda med salt och peppar. Skär ner potatisen till klyftor eller pommesliknande stavar. Rör runt dessa i olivolja och grädda i ugnen på 200 grader tills de är klara. Skär din sallad och dina grönsaker och gör sedan en grym uppläggning tillsammans med jalapenos och fetaost. Blanda lättkvarg och yoghurt tillsammans med lite salt och vitlökspulver. Tillsätt såsen på tallriken. Jag stänkte även på ett par droppar tabasco.

Foto 2016-11-11 20 32 37 Kebab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *