Biskvier

Biskvier har alltid varit min favoritkaka. Nu har jag gett mig på att göra en nyttigare variant som passar perfekt till kvällskaffet. Receptet avser ca 12 stycken.

Ingredienser Botten:
50g Vassleprotein, vanilj
40g Mandelmjöl
40g Naturella cashewnötter
15g Fiberhusk
15g Kokosolja
4 msk Havremjölk

Ingredienser Fyllning: 
40g Kaseinprotein, choklad
15g Kakao
0,5 dl Steviaströ
200g Vita bönor
0,75 dl Lättmjölk
100g Mörk choklad (att doppa biskvierna i)

Gör så här:
Pulvrisera cashewnötterna med hjälp av en stavmixer eller en blender. Blanda sedan ihop med vassleproteinet, fiberhusken och mandelmjölet i en bunke. Tillsätt kokosolja och havremjölk och blanda till en deg. Rulla sedan små bollar i händerna och tryck till dem till små plattor på ett bakplåtspapper. Grädda sedan på plåt, mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter. Låt sedan bottnarna svalna medan du gör fyllningen.

Börja med att koka de vita bönorna och skölj dem sedan väl. Mixa dem sedan ihop med mjölken i en blender eller med en stavmixer. Detta ger dig en smöraktig deg. Rör ihop de torra ingredienserna för sig. Vispa sedan ihop med bönkrämen. Bred sedan ut krämen på dina bottnar. Låt dessa svalna i kylskåp. Smält sedan den mörka chokladen och doppa biskvierna i detta. Låt svalna på nytt.

1 Biskvier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *