TK´s Kalvburgare

En fantastisk kalvburgare med egengjort och hälsosamt bröd till. Ett måste till fredagsmyset. Receptet avser 2 burgare (2 portioner). Brödet kan även göras som frukostbröd och avnjutas med ett gott, kallskuret, pålägg. Tillbehören till burgaren kan ni självklar anpassa efter eget tycke, lika så kryddningen av burgarna.

Ingredienser Bröd:
3 Ägg
1 dl Naturell kvarg
0,5 tsk Bakpulver
1 msk Fiberhusk
Havssalt
Sesamfrön

Ingredienser Burgare: 
400g Kalvfärs
1 Ägg
0,5 dl Osötat ströbröd
1 msk Vatten
1 msk Lökpulver
1 tsk Cayennpeppar
1 tsk Vitpeppar
Rödlök
Tomat
Sallad
Steviasötad Ketchup
Kokosolja

Hur du gör:
Börja med att separera äggulorna och äggvitorna i två separata bunkar. Till äggulorna rör du ner kvargen. Till äggvitorna tillsätter du bakpulvret och vispar till ett skum. Vänd sedan ner den gula smeten i den vita. Tillsätt Fiberhusk och vispa sedan med elvisp i några minuter tills det blir en tjock smet. Klicka sedan ut dessa till fyra cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Strö sedan en gnutta havssalt på dessa. Två av dem utser du till toppar och strör över sesamfrön. Grädda sedan dessa mitt i ugnen på 150 grader i 15-20 minuter. Ta ut när brödet fått fin färg. Låt brödet svalna medan du fixar till burgarna.

Mät upp ströbrödet i en bunke. Tillsätt vatten och låt sedan ströbrödet dra åt sig vätskan i några minuter – detta hjälper bindningen av köttet sedan. Blanda i ägg, kött och kryddor. Forma sedan till två burgare som du steker i kokosolja i en stekpanna. Jag steker kalvfärs till 60 grader, vilket blir typ ”medium well”. Lägg på sallad, rödlök och tomat i brödet. Lägg på den nystekta burgaren och tillsätt lite steviasötad ketchup.

Jag avnjöt burgaren med skuren gurka till. Vill ni lyxa till det rejält så tycker jag att ni förtjänar lite hemmagjord sötpotatispommes som tillbehör.

1 2 3 4 5 7 TK´s Kalvburgare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *