Pannbiffar, Potatismos och Brunsås

En klassiker med en twist. Vem njuter inte av några goda pannbiffar med ett hemmagjort potatismos, brunsås och rårörda lingon? Receptet avser 2-3 portioner.

Ingredienser Pannbiffar:
400g Nötfärs 10% fett
1 st Gul lök
1 st Ägg
1 msk Senap
1 tsk Salt
1 tsk Vitpeppar
1 msk Kokosolja

Ingredienser Potatismos:
500g Skalad potatis
2 st Ägg
1 tsk Vitpeppar

Ingredienser Brunsås:
2 dl Havredryck
1 st Buljongtärning, kött
Maizena stärkelse

Hur du gör:
Skala potatisen och koka upp i kastrull tills potatisen nästan kokat sönder. Under tiden fixar du pannbiffarna. Blanda alla ingredienser i en skål och forma sedan till biffar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Stek sedan pannbiffarna på hög värme för en fin yta. Detta gör du i stekpanna med kokosolja.

När potatisen kokat klart så silar du av 3/4-delar av vattnet. Till det vattnet som är kvar med potatisen tillsätter du två råa ägg. Tillsätt även lite vitpeppar och eventuellt salt. Vispa med elvisp.

Såsen gör du i stekpannan efter att du stekt färdigt biffarna så tar du tillvara på smaken från skyn. Tillsätt havredryck och buljongtärning. Vispa under uppkokningen och tjocka till den lite med maizena. Nu är maten färdig att servera med rårörda lingon och skivad gurka.

1 2 3 4 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *